Monday, April 13, 2009

Megkértek, hogy folytassam a blogot, hát megpróbálom, de nem ígérek semmit... Vissza kellene szokni a fotózásra...

Mivel új képek most nem nagyon vannak, de publikálatlan régebbiek bőven, ezért kutakodtam egy kicsit, és a tavaly nyári berlini kirándulásra esett a választásom.

Egy közlekedésmániás mivel is kezdhetné mással... Berlin új főpályaudvara teljes pompájában.




És a pályaudvar belülről. Nekem az első dolog, ami eszembe jutott leszállva a vonatról, az az, hogy BAROMI NAGY. (És a fele még nem is látszik - függőlegesen nézve. A vonatok a -2. és a 2. szintre érkeznek, a kettő között gyakorlatilag bevásárlóközpont van 3 szinten.) Figyelmesebbek észrevehetik, hogy van itt némi logikai bukfenc, ezzel a képpel kellett volna indítanom, de mivel a belső térről nem sikeredett egy elfogadható kép sem, kellett valami normálisabb az elejére. :-)





A pályaudvarról kilépve tobzódhatunk tovább a modern Berlin gyönyöreiben, ugyanis az első épület, amit megláthatunk, a kancellári kocka, avagy a berliniek ajkán a szövetségi mosógép.





A Berlini Fal nyomvonalát követve - melyet a városban így jelölnek - a pályaudvartól néhány perc alatt a Reichstaghoz juthatunk. Ehhez csak egy hídon kell átkelni.





Itt is van.





Ha innen továbbindulunk, a meggyilkolt zsidók szerintem kissé monumentálisra, és szocreálosan szürkére sikeredett emlékművéhez jutunk. Sok nagy betonkocka, háttérben a Potsdamer Platz épületei. (Az egykori Führerbunker helye egyébként alig egy-két utcára van innen, ma ott panel lakóházak állnak.)




Azért nem csak a csík emlékeztet a falra...



Tovább a fal nyomvonalán, már ahol nem éppen egy épület alatt tűnik el.



Viszonylag épen maradt szakasz, Niederkirchnerstrasse.



Városnéző Trabi van bőven.



Győzike-trabi a tetőn. :-)



Trabi és Fal.



Asszem ez sokak számára ismert tábla:



Úgy van, a Checkpoint Charlie!



Ostalgie - Nostalgie. Minden eladó:



Mára legyen elég ennyi, de igyekszem folytatni minél hamarabb, addig is tessék sürgetni, ha elfelejteném! :-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home